این غذا برای چه کسانی مناسب است؟

افراد دارای سلیاک و دارای مشکلات گوارشی

افراد دارای التهابات گوارشی از قبیل IBD، کرون، کولیت اولسراتیو

همه ی گروه های سنی در افراد سالم

خوراک سير و لوبيا سفيد آب پز

خوراک سير و لوبيا سفيد آب پز

این غذا برای چه کسانی مناسب است؟

افراد دارای سلیاک و دارای مشکلات گوارشی

افراد دارای التهابات گوارشی از قبیل IBD، کرون، کولیت اولسراتیو

همه ی گروه های سنی در افراد سالم

خوراک سير و لوبيا سفيد آب پز

سیر و لوبیا سفید هر دو می‌توانند تأثیرات مفیدی بر سلامت دستگاه گوارش داشته باشند، به‌ویژه در بیماری‌های التهابی مانند کولیت و بیماری کرون. در اینجا به برخی از خواص آن‌ها اشاره میشود:

سیر:

دارای ترکیبات گوگردی است که می‌توانند اثرات بیولوژیکی قوی داشته باشند و به کاهش التهاب کمک کنند.
حاوی آلیسین است که خواص ضد میکروبی و ضد التهابی دارد.
می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند و مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها را افزایش دهد.

لوبیا سفید:

سرشار از فیبر است که به بهبود هضم غذا و کاهش احتمال ابتلا به زخم معده کمک می‌کند.

می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون کمک کند.
حاوی ترکیباتی است که ممکن است به کاهش فشار خون و بهبود سلامت قلب کمک کنند.
استفاده از این مواد غذایی می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و سالم باشد که به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.

با این حال، برای استفاده از این مواد غذایی به عنوان بخشی از یک برنامه درمانی برای بیماری‌های خاص، مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه ضروری است.

مواد لازم

ماده غذایی
مقدار مورد نیاز

سیر

یک بوته کامل حدود 15-20 حبه

آب

2 قاشق غذاخوری

هویج

3-4 عدد پوست کنده، خرد شده

پیاز متوسط

دو عدد ریز شده

گوجه فرنگی

400 گرم مربعی خرد شده

برگ بو

دو عدد

آب

یک فنجان

نمک

یک قاشق چای خوری

فلفل

یک چهارم قاشق چای خوری

جعفری تازه

یک دوم فنجان ریز شده

آب لیمو

یک قاشق غذاخوری

لوبیا سفید خیس کرده

3 فنجان

طرز تهیه

مخصوص 6 نفر 

پوست حبه های سیر را یکی یکی جدا کنید. اگر به طعم و عطر سیر علاقه دارید، فقط یکی از جبه ها را ریز خرد کنید.

اگر بعضی از حبه ها خیلی درشت است، آن ها را از عرض نصف کنید. 

کمی روغن زیتون در ماهیتابه بریزید و بگذارید گرم شود.

پیا را در روغن داغ حدود 5 دقیقه سرخ کنید. 

سیر و هویج را حدود یک دقیقه ی دیگر سرخ کنید.

لوبیا، گوجه، برگ بو و دو قاشق غذاخوریآب بریزید.

در ظرف را ببندید و اجازه بدهید حدود یک ساعت آرام آرام بجوشد. اگر زیادی غلیظ شد، میتوانید یک فنجان آب روی آن بریزید.

نمک و فلفل بزنید و بلافاصله پیش از سرو، جعفری و آبلیمو را اضافه کنید.

نکته1: این غذا با برنج نیز سرو میشود.

نکته2: این غذا گیاهی و فاقد چربی است.

منابع:

کتابچه ی راهنمای رژیم غذایی بدون گلوتن؛ نوشته شده توسط محمد رستمی نژاد
مركز تحقيقات بيماري هاي گوارش و كبد، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *