رژیم تخصصی افراد دیابتی چگونه است؟

مقدمه

مهم ترین شاخصه ای که در افراد دارای دیابت باید به آن توجه کرد، قندخون و پایش پیوسته آن است. چرا که در افراد دارای دیابت، این افت و خیز و نوسان قندخون است که سبب بروز علائم مختلف از جمله رتینوپاتی(اختلالات عصبی)، اختلالات مربوط به شبکیه چشم، اختلالات مربوط به رشد در کودکان و زخم پای دیابتی میشود.

ما در مجموعه ی بارانینو، از تخصص خود استفاده میکنیم تا برای شما بهترین رژیم دیابتی را ارائه کنیم.

در ادامه ی توضیحات، میتوانید انواع مختلف رژیم های بارانینو را مشاهده کنید و برای دریافت رژیم تخصصی دیابت، اقدام نمایید.

برای اندازه گیری قندخون چه آزمایشاتی استفاده میشود؟

1.قندخون ناشتا

2.قندخون دو ساعت بعد از غذا

3.تست تحمل گلوکز در غربالگری دیابت بارداری

4.HbA1c (تست تخصصی)

5.قندخون تصادفی (قند خونی که در هر ساعت از شبانه روز گرفته شود)

دیابت چگونه تشخیص داده میشود؟

فرد با علائمی همچون نوشیدن آب و مایعات فراوان، پر اداری، گزگز شدن دست و پا، سردردهای ناگهانی به دکتر مراجعه میکند و دکتر منطبق بر این علائم، تست های تشخیصی آزمایشگاهی را برای فرد مینویسد. در ابتدا بودن این علائم جای نگرانی ندارد و تایید قطعی دیابت را با استفاده از تست های آزمایشگاهی که شامل آزمایش خون، قند ناشتا، قند دوساعته و شاخصی تخصصی به نام HbA1c نام دارد، میتوان انجام داد

مقادیر آزمایشگاهی برای تشخیص پیش دیابت:

قندخون
مقدار آزمایشگاهی

قند خون ناشتا

100 الی 126 

قند خون دوساعته

140 الی 200 (بعد از مصرف 75 گرم کربوهیدرات)

HbA1c (تخصصی)

5.7 الی 6.4

سوال:

تفاوت پیش دیابت و دیابت چیست؟

به طور ساده پیش دیابت به معنی این است که فرد در صورتی که رژیم غذایی خود را رعایت نکند، در گذر زمان فرد دیابتی میشود و باید مصرف قرص های قندخون را شروع کند.

مقادیر داده های آزمایشگاهی برای تشخیص دیابت:

قندخون
مقدار آزمایشگاهی

قند خون ناشتا

بالای 126

قند خون دوساعته

بالای 200 (بعد از مصرف 75 گرم گلوکز)

قندخون تصادفی

بالای 200 همراه با علائم هایپرگلایسمی(مانند پرادراری)

HbA1c(تخصصی)

بالای 6.5 درصد

سوال:

آیا کسی که قندخون ناشتایش بالای 126 بوده، حتما و حتما دیابت دارد؟

پاسخ کلی خیر است. چرا که این قندخون بالا در بیماری های دیگر هم ممکن است دیده شود، مانند سکته های قلبی، بیماری های غدد(شامل آکرومگالی، سندرم کوشینگ و....) که تشخیص این امر با پزشک می باشد.

انواع دیابت

ما انواع مختلف دیابت داریم که شایع ترین آن ها دیابت بارداری، دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 است. که در ادامه هر کدام را به صورت تفصیلی شرح میدهیم.

دیابت بارداری

مادرانی که با اضافه وزن وارد بارداری میشوند و همچنین افرادی که به طور ناگهانی مطلع میشوند که باردار هستند، در معرض این نوع دیابت قرار میگیرند.

بهترین راهکار برای کنترل علائم این دیابت بارداری، رعایت رژیم غذایی در کنار داروها و دستورات پزشک است.

به منظور غربالگری دیابت بارداری، مراکز بهداشت استان ها، شهرستان ها و روستاهای ایران موظف هستند با پایش مادران در هفته ی 28 الی 34 بارداری، آزمایشی را برای مادران ثبت نمایند و مادران نیز برای حفظ سلامتی خودشان و جنین بایستی این آزمایش را انجام دهند.

مقادیری که وجود آن در تست های آزمایشگاهی نشان دهنده ی وجود دیابت بارداری است:

قندخون
مقدار آزمایشگاهی

قند خون ناشتا

بیشتر از 92

قندخون یک ساعته بعد از مصرف گلوکز

بیشتر از 180

قندخون دوساعته پس از مصرف گلوکز

بیشتر از 153

دوران بارداری یکی از حساس ترین دوران هاست و در صورتی که پس از آزمایش حداقل یکی از نتایج بالا در آزمایش دیده شود، فرد قطعا مبتلا به دیابت بارداری است و باید در زیر نظر پزشک زنان و متخصص تغذیه ادامه روند بارداری خودش را طی کند.

دیابت نوع 1:

این دیابت زودتر در افراد نمایان میشود و حتی ممکن است از دوران کودکی در فرد تشخیص داده شود. به طور کلی در این دیابت انسولین در بدن تولید نمیشود و چون انسولین کاهنده قندخون است، ما به ناچار مجبوریم به صورت خارجی، آن را تزریق کنیم.

دیابت نوع 2:

این دیابت بیشتر از سنین بالاتر و به علت عدم رعایت رژیم غذایی، عدم تحرک و به طور کلی ناشی از اصطلاح «بخور و بخواب» بروز میکند! در ابتدای تشخیص این دیابت، پزشک به فرد قرص های کاهنده قندخون را میدهد و او را به یک متخصص تغذیه معرفی میکند تا رژیم غذایی مناسبی را رعایت کند. اما اگر فرد در مصرف درست این قرص ها و رژیم غذایی کوتاهی کند، فرد وارد مرحله ی تزریق انسولین به صورت خارجی میشود.

اهداف قندخون در دیابت:

در صورتی که در فرد دیابت بارداری تشخیص داده شود، فرد بایستی برای کنترل عوارض ناشی از دیابت، قند خونش را در این محدوده های زیر نگه دارد:

قندخون هدف
قندخون
مقدار آزمایشگاهی
قند خون دوساعته پس از مصرف گلوکز

قندخون هدف در افراد مبتلا به دیابت بارداری

کمتر از 95

کمتر از 140

کمتر از 120

در صورتی که دیابت نوع 1 و یا 2 در فردی تشخیص داده شد، فرد بایستی برای کنترل عوارض ناشی از دیابت، قند خونش را در این محدوده های زیر نگه دارد:

نوع تست
قندخون هدف در افراد مبتلا به دیابت

قند خون ناشتا

کمتر از 130

قندخون دوساعته پس از مصرف گلوکز

بیشتر از 180

افراد دیابتی چه رژیمی را بایستی رعایت کنند؟

با توجه به نوع دیابت، رعایت رژیم غذایی در افراد متفاوت است. رژیم غذایی در کنار دارودرمانی میتواند سبب بهبود علائم در بیماران دیابتی شود.

در دیابت نوع یک، رژیم غذایی باید به گونه ای باشد که انسولین هایی را که فرد میزند، سبب کاهش قندخون ناشی از غذا شود، وگرنه این اختلاف انسولین و قندخون، سبب بروز علائم زیادی در بدن میشود.

در دیابت نوع دو، چون عمده افراد مصرف قرص را از پزشک مربوطه دریافت کرده اند، رعایت موادغذایی و نوع موادغذایی که سبب افزایش قند خون میشود، میتواند برایشان کمک کننده باشد.

در دیابت بارداری، در صورتی که رژیم غذایی و داروهایی که توسط پزشک معالج به فرد داده شده است، توسط فرد به دقت رعایت نشود، این اختلاف قندخون میتواند سبب آسیب رساندن به بافت های جنینی شود و رعایت رژیم غذایی مناسب و اصولی در دوران بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است.

رژیم غذایی تخصصی وبسایت بارانینو، چه تفاوتی با دیگر رژیم ها دارد؟

1.تشکیل پرونده ی سلامت دقیق و شخصی

در ابتدا از شما درباره قد، وزن، سن، سابقه بیماری ها، سایقه ی درمان های دارویی، حساسیت های غذایی، حساسیت های دارویی پرسیده میشود. سپس در صورتی که در شش ماهه اخیر آزمایش خونی داده باشید، آن آزمایش خون مورد بررسی قرار میگیرد.

2.تشکیل پرونده ی عادات غذایی

در این پرونده، در مورد عادت های غذایی، غذاهای مورد علاقه، غذاهایی که از آن ها اجتناب می کنید و نوع غذاهای مصرفی از شما سوال میشود.

3.ارائه ی رژیم تخصصی

یکی از این ویژگی های رژیم غذایی این است که این رژیم دقیقا اختصاصی برای شما نوشته میشود و رژیم آماده ای نیست که برای شما ارسال کنیم. در ابتدا ما با استفاده از دو پرونده ی قبل، رژیم تخصصی مخصوص شما را خواهیم نوشت.

همچنین با توجه به نوع بیماری و یا حساسیت غذایی/دارویی شما در این رژیم، مکمل های مورد نیاز و بهترین نحوه ی استفاده نوشته خواهد شد.

برای دریافت این رژیم غذایی میتوانید رژیم غذایی مخصوص افراد دیابتی را خریداری کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *