این غذا برای چه کسانی مناسب است؟

افراد دارای سلیاک و دارای مشکلات گوارشی

افراد دارای التهابات گوارشی از قبیل IBD، کرون، کولیت اولسراتیو

همه ی گروه های سنی در افراد سالم

گلوله ی ماهی دودی همراه با پنیر

گلوله ی ماهی دودی همراه با پنیر

گلوله ی ماهی دودی همراه با پنیر

گلوله ی ماهی دودی همراه با پنیر

این غذا برای چه کسانی مناسب است؟

افراد دارای سلیاک و دارای مشکلات گوارشی

افراد دارای التهابات گوارشی از قبیل IBD، کرون، کولیت اولسراتیو

همه ی گروه های سنی در افراد سالم

ماهی دودی

ماهی به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا 3، می‌تواند در کاهش التهابات موثر باشد و برای افرادی که از بیماری‌های التهابی دستگاه گوارش مانند بیماری کرون یا کولیت اولسراتیو رنج می‌برند، مفید است. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی‌های چرب مانند سالمون، می‌توانند به کاهش واکنش‌های التهابی در بدن کمک کنند و به بهبود عملکرد دستگاه گوارش افراد مبتلا به این بیماری‌ها کمک نمایند.

علاوه بر این، مصرف ماهی به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از مواد مغذی، می‌تواند به حفظ سلامت کلی دستگاه گوارش کمک کند. البته، همیشه توصیه می‌شود که در مورد تغییرات رژیم غذایی و افزودن مواد غذایی جدید به رژیم، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت شود تا اطمینان حاصل شود که این تغییرات با نیازهای فردی و شرایط سلامتی شما سازگار است.

مواد لازم

ماده غذایی
مقدار مورد نیاز

پنیر چدار رنده شده

دو فنجان

پنیر خامه ای در دمای اتاق

225 گرم

سس سویا(بدون گلوتن)

یک قاشق غذاخوری

فیله ماهی سالمون پخته شده

80 گرم

پیازچه ی 2.5 سانتی متری ریز شده

یک عدد

برگ تازه جعفری خرد شده

نصف فنجان

طرز تهیه

تمام مواد به جز حعفری را داخل مخلوط کن بریزید و تا زمان یکنواخت شدن صبر کنید.

یا قاشق از مخلوط کن خارج کنید و در ظرفی ریخته و به مدت 30 دقیقه تا یک ساعت در یخچال قرار دهید.

از یخچال خارج کنید و کل مایه را به صورت گلوله در آورید و گلوله را روی جعفری ها بغلتانید تا لایه ای از جعفری سطح گلوله را بپوشاند.

گلوله را در نایلون بپیچید و یک شب تا صبح در یخچال قرار دهید.

پیش از سرو، مدتی آن را در دمای اتاق قرار دهید.

توضیحات در مورد تصویر:

اگر به تصویر بالا نگاه کنید، شاید در نگاه اول فکر کنید که بیسکوئیت هایی در اطراف این بشقاب غذا قرار دارد، در حالی که این ها پنیر چدار هستند.

پنیر چدار نوعی پنیر سفت است که اغلب از شیر پاستوریزه ی گاو تهیه میشود. برای تهیه ی این پنیر نوعی باکتری را در شیر کشت می دهند و از مایه پنیر استفاده میکنند تا شیر منعقد شود. 

سپس دلمه ها را گرم و فشرده میکنند و آب اضافی آن را میگیرند.

در فرآیند خشک شدن، پنیر گلوله شده و سفت تر می شود.

سپس به آن نمک می زنند و برش می دهند.

برای بهتر کردن رنگ این پنیر از رنگ های گیاهی استفاده میشود. رنگ این پنیر را از آناتو که عصاره ی نوعی گیاه گرمسیری است میگیرند.

این ماده، رنگ نارنجی مانندی را به پنیر می دهد. رنگ خاص این نوع پنیر باعث میشود که اگر نام پنیر را هم ننوشته باشند، افراد صرفا با دیدن رنگ پنیر، نوع آن را تشخیص دهند.

پنیر چدار پس از نگهداری طولانی مدت به اصطلاح رسیده تر میشود. هرچه این پنیر بیشتر بماند، طعم و مزه بهتری پیدا می کند.

 

 

منابع:

کتابچه ی راهنمای رژیم غذایی بدون گلوتن؛ نوشته شده توسط محمد رستمی نژاد
مركز تحقيقات بيماري هاي گوارش و كبد، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *