کیک تمشک

این کیک برای چه کسانی مناسب است؟

افراد دارای سلیاک و دارای مشکلات گوارشی

افراد دارای التهابات گوارشی از قبیل IBD، کرون، کولیت اولسراتیو

همه ی گروه های سنی در افراد سالم

فواید موز در التهابات گوارشی

تمشک‌ها منبع غنی از فیبر، ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمند هستند که می‌توانند به حفظ سلامتی کمک کنند.

آن‌ها کالری پایینی دارند و با این حال، مواد مغذی مهمی را فراهم می‌کنند. تمشک‌ها می‌توانند به کاهش خطر بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان کمک کنند.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در تمشک‌ها، مانند ویتامین C، کورستین و اسید الاژیک، ممکن است به کاهش التهاب و مدیریت سطح قند خون کمک کنند.

مصرف تمشک‌ها همچنین می‌تواند به بهبود عملکرد مغز و حافظه کمک کند و از پیری زودرس جلوگیری کند.

با این حال، مصرف تمشک‌ها باید همراه با یک رژیم غذایی متعادل و سالم باشد تا بیشترین فایده را داشته باشد.

مواد لازم

ماده غذایی
مقدار مورد نیاز

تخم مرغ در دمای اتاق

دو عدد

شکر

یک قاشق غذاخوری

شیر

نصف فنجان

روغن آفتاب گردان

نصف فنجان

گلاب

یک قاشق غذاخوری

آرد برنج

دو سوم فنجان

آرد ارزن

دو قاشق غذاخوری

نشاسته ذرت

یک و نیم قاشق غذاخوری

بیکینگ پودر فاقد گلوتن

یک قاشق مرباخوری

تمشک

یک سوم فنجان

طرز تهیه

تمشک را در طول شب خیس کنید، سپس آن را در مایکروفر گرم کرده و پوره کنید.

فر را روی حرارت 185 درجه ی سانتی گراد (370 درجه ی فارنهایت) قرار دهید. کف قالب 12 تایی مخصوص کیک را کاغذ پوستی پهن کنید.

تخم مرغ و شکر را با همزن هم بزنید. 

شیر، روغن و گلاب را اضافه کرده و مخلوط کنید.

در ظرف جداگانه ای آردها و بیکینگ پودر را مخلوط کنید و آن را کم کم در مخلوط تخم مرغ بریزید و آرام هم بزنید تا مواد صرفا ترکیب شوند.

یک سوم خمیر را با تمشک سرد شده مخلوط کنید. ابتدا یک قاشق از خمیر ساده سپس یک قاشق از مخلوط تمشک را کف قالب ها بریزید.

همین طور لایه لایه اصافه کنید تا قالب ها پر شوند. قالب را به مدت 20 الی 25 دقیقه در فر قرار دهید. برای اطمینان از پخت با خلال دندان تست کنید.

نکته: با این مقدار مواد اولیه، 12 کیک کوچک به دست می آید.

منابع:

کتابچه ی راهنمای رژیم غذایی بدون گلوتن؛ نوشته شده توسط محمد رستمی نژاد
مركز تحقيقات بيماري هاي گوارش و كبد، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *