کیک مربایی

کیک مربایی

این کیک برای چه کسانی مناسب است؟

افراد دارای سلیاک و دارای مشکلات گوارشی

افراد دارای التهابات گوارشی از قبیل IBD، کرون، کولیت اولسراتیو

همه ی گروه های سنی در افراد سالم

فواید مربا برای بدن

مربا، که از میوه‌های تازه و شیرین‌کننده‌ها تهیه می‌شود، می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد.

ویتامین E موجود در مربا به سلامت پوست، مو و لثه کمک می‌کند:

همچنین، مربا به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌ها، می‌تواند در پیشگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی و کاهش سطح کلسترول خون مفید باشد.

فیبر موجود در میوه‌های به کار رفته در مربا، به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رفع یبوست کمک می‌کند.

با این حال، مصرف مربا باید با اعتدال و در کنار سایر مواد غذایی مغذی صورت گیرد تا از مزایای آن بهره‌مند شویم. انتخاب مرباهایی با شکر کمتر و میوه‌های با کیفیت، اهمیت زیادی در حفظ سلامتی دارد.

 

مواد لازم

ماده غذایی
مقدار مورد نیاز

آرد سفید بادام

دو فنجان

پودر نارگیل

یک چهارم فنجان

نمک

یک دوم قاشق چای خوری

تخم مرغ

10 عدد

عسل

یک و سه چهارم فنجان

وانیل

یک دوم قاشق چای خوری

مربای تمشک

یک دوم فنجان

خامه فرم گرفته با پودر کاکائو و شکر

به مقدار لازم

طرز تهیه

مواد اولیه ی این کیک مخصوص 12 نفر تهیه شده است.

در ظرفی آرد بادام، پودر نارگیل و نمک را با هم مخلوط کنید. در کاسه ی بزرگ تری تخم مرغ، عسل و وانیل را ترکیب کرده، سپس مواد خشک و تر را مخلوط کنید. کف سه قالب گرد کاغذ پوستی پهن کنید و مواد را بین سه قالب تقسیم نمایید.

قالب ها را در فر با حرارت 175 درجه ی سانتی گراد (350 درجه فارنهایت) به مدت 25- 20 قرار دهید. زمانی که سطح کیک ها قهوه ای روشن شد و خلال دندانی که میان آن ها فرو کردید، تمیز  بیرون آمد، کیک آماده است.

حدود یک ساعت کیک ها را در یخچال قرار دهید. با چاقو دور آن ها را شل کنید و از قالب بیرون آورید. کاغذ پوستی را هم جدا کنید. 

لایه ی اول کیک را در ظرف مخصوص سرو قرار دهید و روی آن مربا پخش کنید.

لایه ی دوم را روی لایه اول قرار دهید و باز روی آن مربا پخش کنید. 

لایه ی سوم را قرار دهید و روی کیک و دیواره ی آن را با خامه ی شکلاتی بپوشانید.

نکته: این کیک فاقد شکر و شیر است.

منابع:

کتابچه ی راهنمای رژیم غذایی بدون گلوتن؛ نوشته شده توسط محمد رستمی نژاد
مركز تحقيقات بيماري هاي گوارش و كبد، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *