کیک عسلی

کیک عسلی

این غذا برای چه کسانی مناسب است؟

افراد دارای سلیاک و دارای مشکلات گوارشی

افراد دارای التهابات گوارشی از قبیل IBD، کرون، کولیت اولسراتیو

همه ی گروه های سنی در افراد سالم

فواید عسل در بیماری های التهابی دستگاه گوارش

عسل به دلیل داشتن خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی، می‌تواند در درمان بیماری‌های التهابی دستگاه گوارش مفید باشد. این خواص شامل:

ضد التهاب: عسل می‌تواند به کاهش التهاب و ورم معده و روده کمک کند، که این در تسکین علائم بیماری‌هایی مانند زخم معده، گاستریت و کولیت موثر است.

ضد میکروب: عسل خواص ضد میکروبی دارد و می‌تواند در مبارزه با میکروب‌های مضر گوارشی، به خصوص هلیکوباکتر پیلوری که یکی از عوامل اصلی ایجاد زخم معده و گاستریت است، مؤثر باشد.

ملین: عسل به دلیل خاصیت ملینی، می‌تواند به بهبود حرکات روده و رفع یبوست کمک کند.

محافظت از مخاط معده: عسل با پوشاندن دیواره معده، از آن در برابر اسید معده و عوامل آسیب‌زا محافظت می‌کند.

هضم آسان: عسل به دلیل سهولت هضم، به عنوان یک منبع انرژی سریع برای بدن عمل می‌کند و بدون ایجاد سنگینی در معده، به رفع گرسنگی کمک می‌کند.
برای استفاده بهینه از عسل در بهبود مشکلات گوارشی، می‌توانید عسل را به صورت ناشتا با آب ولرم مصرف کنید یا به چای و دمنوش‌های گیاهی مانند بابونه، نعناع و زنجبیل اضافه نمایید.

همچنین، جایگزینی شکر با عسل در رژیم غذایی می‌تواند به ارتقای سلامت گوارش کمک کند.

مواد لازم

ماده غذایی
مقدار مورد نیاز

آب جوش

نصف فنجان

*پودر قهوه

دو قاشق غذا خوری

آرد سفید بادام

دو و نیم فنجان

نمک

نصف قاشق چای خوری

جوش شیرین

یک قاشق چای خوری

*دارچین

یک قاشق چای خوری

پودر میخک

یک چهارم قاشق چای خوری

عسل

نصف فنجان

روغن هسته انگور

یک چهارم فنجان

تخم مرغ

دو عدد

کشمش

نصف فنجان

طرز تهیه

مخصوص 6 الی 8 نفر

پودر قهوه را در نصف فنجان آب جوش حل کنید. با صافی مخصوص قهوه را صاف کنید و تا زمانی که قهوه سرد شود، صبر کنید.

در ظرف بزرگی آرد بادام، نمک، جوش شیرین، دارچین و پودر میخک را مخلوط کنید.

در ظرف دیگری عسل، تخم مرغ، رعن و فهوه را ترکیب کرده و با مواد خشک مخلوط کنید. 

یک قالب گرد به قطر 23 سانتی متر را چرب کرده روی آن آرد بپاشید.

خمیر را در آن ریخته و در فر قرار دهید تا با حرارت 175 درجه ی سانتی گراد(350 درجه فارنهایت) به مدت 30 الی 35 دقیقه بماند.

نکته1:میتوان در این کیک از نصف فنجان گردوی خرد شده استفاده کرد.

نکته2:قهوه و دارچین را خودتان در منزل آرد نمایید.

منابع:

کتابچه ی راهنمای رژیم غذایی بدون گلوتن؛ نوشته شده توسط محمد رستمی نژاد
مركز تحقيقات بيماري هاي گوارش و كبد، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *