این غذا برای چه کسانی مناسب است؟

افراد دارای سلیاک و دارای مشکلات گوارشی

افراد دارای التهابات گوارشی از قبیل IBD، کرون، کولیت اولسراتیو

همه ی گروه های سنی در افراد سالم

طرز تهیه پای مرغ بدون گلوتن

پای مرغ فاقد گلوتن

طرز تهیه پای مرغ بدون گلوتن

پای مرغ فاقد گلوتن

این غذا برای چه کسانی مناسب است؟

افراد دارای سلیاک و دارای مشکلات گوارشی

افراد دارای التهابات گوارشی از قبیل IBD، کرون، کولیت اولسراتیو

همه ی گروه های سنی در افراد سالم

در مورد بیماری سلیاک چه باید کرد؟

بیماری سلیاک یک بیماری مزمن و خودایمن است که تحت تأثیر مصرف گلوتن قرار دارد.

درمان اصلی بیماری سلیاک، از طریق رعایت یک رژیم غذایی بدون گلوتن است. در این رژیم مصرف غذاهایی که حاوی گندم، جو و... هستند، از جمله نان، پاستا و بیسکویت، حذف میشود و ممنوع است.

به جای آن، می‌توان از غلات بدون گلوتن مانند برنج، ذرت و آرد قهوه استفاده کرد. همچنین مصرف مقدار کافی مواد غذایی حاوی فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی نیز بسیار حائز اهمیت است.

در کنار رعایت نکات تغذیه ای، مشورت با یک رژیم درمانگر برای تعیین رژیم غذایی مناسب بسیار مفید است.

مقدمه

گوشت مرغ یک منبع عالی از پروتئین با کمترین مقدار چربی است که برای سلامتی عضلات، پوست و موها بسیار مفید است.

همچنین گوشت مرغ حاوی ویتامین B6، B12 و نیاسین است که بیشتر به حفظ سلامت قلب و عروق کمک می‌کنند.

آب مرغ نیز حاوی مواد مغذی مانند پروتئین، ویتامین B و مواد معدنی از جمله آهن و روی است که برای سلامتی استخوان‌ها و سیستم ایمنی بسیار حائز اهمیت است.

از طرف دیگر، آب‌پز کردن مرغ به جای سرخ کردن آن، به حفظ مواد مغذی در آن کمک می‌کند.

به طور کلی، گوشت مرغ و آب مرغ به عنوان یک منبع غذایی سالم و خوشمزه برای رژیم غذایی مناسب بسیار مفید هستند.

مواد لازم

ماده غذایی
مقدار مورد نیاز

ورقه های نازک سیب زمینی

570 گرم

سیر له شده

2 حبه

روغن زیتون تصفیه شده

5 قاشق غذاخوری

سینه مرغ بدون پوست

2 عدد حدود 450 گرم

پیاز ریز خرد شده

یک عدد کوچک

پودر آویشن

نصف قاشق چای خوری

آب مرغ

دو فنجان

نخود سبز و هویج خرد شده

یک فنجان آبپز

کلم بروکلی خرد شده

یک فنجان

خردل

یک قاشق چای خوری

نمک و فلفل

به مقدار دلخواه

نشاسته ذرت

2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

مدت پخت: 20 الی 30 دقیقه

مخصوص 4 نفر

این غذا خوش طعم، با ظاهری اشتها آور و ایده آل برای کودکان سلیاکی است. در یک قابلمه ی متوسط، سیب زمینی و سیر پوست کنده را بریزید، نمک بزنید و با آب سطح آن را بپوشانید.

تا زمان نرم شدن، سیب زمینی ها آرام آرام بجوشد(حدود 15 دقیقه). سپس مواد را در آبکش بریزید و کناری بگذارید.

1/4 آب را نگهداری کنید. در یک ماهیتابه ی متوسط، دو قاشق روغن زیتون بریزید و آن را گرم کنید.

مرغ را در ماهیتابه بگذارید و دو طرف آن را سرخ کنید و بگذارید چهار دقیقه بپزد. آن را از ماهیتابه خارج کرده و خرد کنید و با نمک آن را مزه دار کنید.

در همان ماهیتابه پیاز و آویشن را به مدت 2 دقیقه تفت دهید. یک و نیم فنجان آب مرغ را اضافه کنید و روی حرارت کم اجازه دهید بجوشد.

نخود سبز و هویج و بروکلی را اضافه کرده و به مدت دو دقیقه بپزید. در کاسه ای نشاسته ی ذرت را با نصف لیوان آب مرغ باقیمانده مخلوط کنید. خردل و نمک و فلفل را اضافه کنید. این سس مخصوص غذاست.

در ظرف دیگری سیب زمینی را با باقی مانده ی روغن زیتون و آب شود باقیمانده از پخت بکوبید. 

سیب زمینی کوبیده را در چهار کاسه ی کم عمقی بریزید، وسط آن ها حفره ی کوچکی ایجاد کنید و داخل حفره ها را از مرغ و سبزیجات پر کنید و روی آن سس بریزید.

 

 

منبع:

کتابچه ی راهنمای رژیم غذایی بدون گلوتن؛ نوشته شده توسط محمد رستمی نژاد
مركز تحقيقات بيماري هاي گوارش و كبد، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *