این غذا برای چه کسانی مناسب است؟
افراد دارای سلیاک و دارای مشکلات گوارشی
افراد دارای التهابات گوارشی از قبیل IBD، کرون، کولیت اولسراتیو
همه ی گروه های سنی در افراد سالم
سینا دهقان
پیکاتای جوجه
سینا دهقان
پیکاتای جوجه
این غذا برای چه کسانی مناسب است؟
افراد دارای سلیاک و دارای مشکلات گوارشی
افراد دارای التهابات گوارشی از قبیل IBD، کرون، کولیت اولسراتیو
همه ی گروه های سنی در افراد سالم
خواص پیکاتای جوجه در بیماری های التهابی
پیکاتای جوجه، با ترکیبات مغذی و ادویههای معطر، میتواند به بهبود عملکرد گوارشی کمک کند.
این غذا معمولاً حاوی سبزیجاتی مانند فلفل دلمهای و پیاز است که منابع خوبی از فیبر و ویتامینها هستند.
فیبر موجود در سبزیجات به تنظیم حرکت روده و پیشگیری از یبوست کمک میکند.
ادویههای مورد استفاده در پیکاتا، مانند زردچوبه و فلفل سیاه، دارای خواص ضد التهابی هستند که میتوانند به کاهش التهاب در دستگاه گوارش کمک کنند.
پروتئین بالای جوجه نیز به ترمیم بافتهای آسیب دیده و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
همچنین، استفاده از روغنهای سالم مانند روغن زیتون در پخت پیکاتای جوجه میتواند به جذب بهتر مواد مغذی و کاهش التهاب کمک کند. در نهایت، این غذا میتواند یک گزینه عالی برای کسانی باشد که به دنبال رژیم غذایی متعادل و ضد التهابی هستند.
مواد لازم
ماده غذایی |
مقدار مورد نیاز |
---|---|
سینه مرغ بدون پوست |
700 گرم |
آرد سفید بادام |
نصف فنجان |
نمک |
نصف قاشق چای خوری |
فلفل، ادویه |
به میزان لازم |
روغن هسته انگور |
5 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون |
5 قاشق غذاخوری |
آب لیمو |
یک چهارم فنجان |
آب مرغ |
یک فنجان |
زیتون سبز شور، بدون هسته |
یک چهارم فنجان |
جعفری تازه خرد شده |
یک چهارم فنجان |
طرز تهیه
این غذا برای 4 الی 6 نفر مناسب است
سینه مرغ را دقیقا از وسط نصف کنید. اگر بزرگ بود، هر سینه را به دو قسمت تقسیم کنید.
قطعات مرغ را بین دو ورق کاغذ پوستی قرار دهید و با ماهیتابه ی محکمی بکوبید، تا زمانی که ضخامت آن ها شش میلی متر شود.
آرد، نمک، فلفل و ادویه را با هم مخلوط کنید. ورقه های مرغ را زیر شیر آب بگیرید و سپس در آرد به طور کامل بغلتانید.
روغن زیتون و دو قاشق غذاخوری از روغن هسته انگور را در ماهیتابه ی بزرگی روی حرارت متوسط گرم کنید. دو طرف ورقه های مرغ را در آن سرخ کنید. مرغ را در جایی مثل فر قرار دهید که تا آماده شدن سس، گرم بماند.
آب لیمو، آب مرغ و زیتون را در همان ماهیتابه بریزید.
با کمک یک کفگیر ریزه های باقی مانده از مرغ را له کنید و با سس مخلوط کنید. وقتی مقدار سس به نصف کاهش یافت، بقیه ی روغن هسته انگور را اضافه کنید و هم بزنید. مرغ ها را در ظرف بچینید، سس را روی آن بریزید و روی سس جعفری بپاشید.
منابع:
کتابچه ی راهنمای رژیم غذایی بدون گلوتن؛ نوشته شده توسط محمد رستمی نژاد
مركز تحقيقات بيماري هاي گوارش و كبد، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي