این غذا برای چه کسانی مناسب است؟

افراد دارای سلیاک و دارای مشکلات گوارشی

افراد دارای التهابات گوارشی از قبیل IBD، کرون، کولیت اولسراتیو

همه ی گروه های سنی در افراد سالم

ماهی کبابی، با لیمو و سبزی معطر

ماهی کبابی، با لیمو و سبزی معطر

ماهی کبابی، با لیمو و سبزی معطر

ماهی کبابی، با لیمو و سبزی معطر

این غذا برای چه کسانی مناسب است؟

افراد دارای سلیاک و دارای مشکلات گوارشی

افراد دارای التهابات گوارشی از قبیل IBD، کرون، کولیت اولسراتیو

همه ی گروه های سنی در افراد سالم

ماهی کبابی در بیماری های التهابی و سلیاک

ماهی کبابی با لیمو و سبزی معطر می‌تواند گزینه‌ای عالی برای افرادی باشد که به دنبال رژیم غذایی سالم و مفید برای بیماری‌های التهابی و سلیاک هستند. در ادامه به خواص این ترکیب برای این بیماری‌ها می‌پردازیم:

ماهی کبابی: ماهی منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که خواص ضد التهابی دارند و می‌توانند به حفظ سلامت قلب و جلوگیری از بیماری‌های مزمن کمک کنند.

همچنین، کباب کردن ماهی روی آتش به جای سرخ کردن در روغن، گزینه‌ای سالم‌تر است و می‌تواند برای افرادی که دچار غلبه خلط صفرا هستند، مفید باشد

لیمو: لیمو حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها است که می‌توانند به کاهش التهاب کمک کنند و سلول‌ها را در برابر آسیب‌های ناشی از استرس اکسیداتیو محافظت کنند3. این خاصیت می‌تواند در کاهش اثرات التهابی برخی بیماری‌ها موثر باشد.

سبزی معطر: اگرچه اطلاعات مستقیمی در مورد تأثیر سبزی‌های معطر بر بیماری سلیاک در دسترس نیست، اما مصرف سبزیجات به طور کلی به دلیل داشتن فیبر و مواد مغذی می‌تواند برای سلامت گوارشی مفید باشد و به بهبود علائم کمک کند.

برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک، مهم است که از مصرف هرگونه غذای حاوی گلوتن خودداری کنند، زیرا گلوتن می‌تواند باعث التهاب و آسیب به پرزهای روده شود و منجر به سوء جذب مواد مغذی شود4. رژیم غذایی بدون گلوتن می‌تواند به بهبود علائم و ترمیم روده کمک کند4.

بنابراین، ماهی کبابی با لیمو و سبزی معطر می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و سالم برای افراد مبتلا به بیماری‌های التهابی و سلیاک باشد، به شرطی که هیچ یک از مواد استفاده شده حاوی گلوتن نباشند.

مواد لازم

ماده غذایی
مقدار مورد نیاز

آب پرتقال

سه چهارم فنجان

پیازچه خرد شده یا موسیر

به مقدار دلخواه

پودر ترخون خشک

یک چهارم قاشق چای خوری

فیله ماهی

110- 170 گرم

روغن زیتون تصفیه شده

نصف قاشق چای خوری

نمک و فلفل سیاه

برای مزه دار کردن

زیتون سیاه درشت

3 عدد

طرز تهیه

این مواد برای تهیه ی غذا مخصوص یک نفر است.

آب پرتقال، پیازچه و ترخون را در قابلمه ی کوچکی بریزید، اجازه دهید به مدت 15 الی 20 دقیقه آرام آرام بجوشد تا وقتی که غلسظ شود، سپس درب قابلمه را ببندید.

کباب پز را روشن کنید. دو طرف فیله ماهی را با روغن چرب و با نمک و فلفل مزه دار کنید. ماهی را در فویل بپیچید و روی کباب پز بپزید. هر طرف ماهی پنج دقیقه روی کباب پز بماند تا گوشت ماهی نرم و تیره رنگ شود.

ماهی را از فویل خارج کرده و در ظرف مناسب سرو قرار دهید. سس را با قاشق روی ماهی پخش کرده و در صورت تمایل زیتون ها را ریز کنید و روی آن بریزید.

نکته1: این غذا فاقد گلوتن، فاقد لبنیات و کم کالری است و به سرعت آماده میشود.

نکته 2: به جای آب پرتقال میتوانید از آب یا آب لیمو استفاده کنید.

نکته3: به جای ترخون میتوانید شوریده تازه را جایگزین کنید.

نکته4: به جای زیتون میتوانید از انواع مغزها و دانه های بوداده استفاده کنید.

منابع:

کتابچه ی راهنمای رژیم غذایی بدون گلوتن؛ نوشته شده توسط محمد رستمی نژاد
مركز تحقيقات بيماري هاي گوارش و كبد، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *