این غذا برای چه کسانی مناسب است؟
افراد دارای سلیاک و دارای مشکلات گوارشی
افراد دارای التهابات گوارشی از قبیل IBD، کرون، کولیت اولسراتیو
همه ی گروه های سنی در افراد سالم
![خوراک گوساله](https://baranino.ir/wp-content/uploads/2024/04/Beef-Pot-Roast.jpg)
سینا دهقان
خوراک گوساله
![خوراک گوساله](https://baranino.ir/wp-content/uploads/2024/04/Beef-Pot-Roast.jpg)
سینا دهقان
خوراک گوساله
این غذا برای چه کسانی مناسب است؟
افراد دارای سلیاک و دارای مشکلات گوارشی
افراد دارای التهابات گوارشی از قبیل IBD، کرون، کولیت اولسراتیو
همه ی گروه های سنی در افراد سالم
گوشت گوساله و ارتباط آن با بیماری های التهابی دستگاه گوارش
گوساله یکی از حیواناتی است که در تغذیه انسان نقش مهمی دارد.
مصرف گوشت گوساله به عنوان یک منبع پروتئین باعث تامین انرژی و موادمغذی میشود.
این مواد غذایی میتوانند تأثیرات مثبتی بر روی سلامت دستگاه گوارش داشته باشند. در ادامه به برخی از خواص گوشت گوساله و ارتباط آن با کاهش بیماریهای التهابی دستگاه گوارش میپردازیم:
پروبیوتیکها و پریبیوتیکها:
گوشت گوساله حاوی پروبیوتیکها و پریبیوتیکها است. این مواد میتوانند تعادل میکروبی روده را بهبود دهند.
پروبیوتیکها میتوانند به کاهش التهابهای دستگاه گوارش کمک کنند.
کفیر:
کفیر نوعی فرآورده لبنی تخمیر شده است که با افزودن باکتریها و کشت مخمر به شیر تبدیل میشود.
کفیر دارای طعمی ترش شبیه ماست و قوامی شبیه به دوغ است.
مصرف کفیر میتواند به بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک کند.
پکتین سیب:
پکتین سیب نوعی فیبر محلول است که از سیب بدست میآید.
مصرف پکتین سیب میتواند به بهبود سلامت دستگاه گوارش و کاهش بیماریهای التهابی کمک کند.
رازیانه:
رازیانه دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتری است.
مصرف رازیانه میتواند به بهبود سلامت قلب و عروق، تقویت استخوانها و کاهش وزن کمک کند.
به طور کلی، تغذیه مناسب با گوشت گوساله و مصرف مواد غذایی مفید میتواند به بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک کند. همچنین، مهم است که مواد غذایی را با توجه به نیازهای شخصی و با رعایت تنوع و تعادل مصرف کنیم.
مواد لازم
ماده غذایی |
مقدار مورد نیاز |
---|---|
روغن زیتون |
دو قاشق چای خوری |
گوشت گوساله بدون استخوان |
2 کیلوگرم |
پیاز ریز شده |
یک عدد |
سیر له شده |
2 پر |
برگ بو |
دو عدد |
نمک |
یک قاشق چای خوری |
فلفل سیاه |
نصف قاشق چای خوری |
طرز تهیه
مخصوص 8 نفر
زمان تهیه: 2 ساعت و 20 دقیقه
فر را با درجه حرارت 165 درجه ی سانتی گراد (325 درجه فارنهایت) روشن کنید.
یک ماهیتابه ی چدنی را روی حرارت متوسط داغ کنید.
روغن را اضافه کنید و گوشت را به مدت چهار دقیقه وسط ماهیتابه قرار دهید تا سرخ شود.
با انبر گوشت را بغلتانید تا هر سمتش به مدت سه تا چهار دقیقه سرخ شود، سپس از ماهیتابه خارج کنید.
پیاز، سیر و یک عدد برگ بو را وسط ماهیتابه قرار دهید. روی آن ها نمک و فلفل بپاشید.
گوشت را روی آن ها قرار دهید، برگ بوی دوم را روی گوشت گذاشته و در ماهیتابه را ببندید.
مواد داخل ماهیتابه را در فر قرار دهید تا به مدت 30 دقیقه بپزد. حرارت را به 150 درجه ی سانتی گراد (300 درجه ی فارنهایت) کاهش دهید و اجازه دهید خوراک یک ساعت و نیم دیگر بپزد.
در پایان زمان پخت، گوشت را از ماهیتابه خارج کنید و در بشقاب مخصوص سرو قرار دهید. پس از 10 تا 15 دقیقه آن را بپزید و روی آن پیاز و شیره ی گوشت بریزید.
بهتر است این غذا را یک روز جلوتر تهیه کنید.
خوراک را با سبزیجات کباب شده در فر مقل سیب زمینی، هویج و پیاز سرو کنید.
دریافت رژیم غذایی اختصاصی
رژیم کاهش وزن
۱,۸۰۰,۰۰۰ ریال – ۳,۸۰۰,۰۰۰ ریالمنابع:
کتابچه ی راهنمای رژیم غذایی بدون گلوتن؛ نوشته شده توسط محمد رستمی نژاد
مركز تحقيقات بيماري هاي گوارش و كبد، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي